DutchEnglishFrench
DutchEnglishFrench

Zwijnenhaar borstels

Zwijnenhaar borstels (Boar bristle brush)

Voordelen van zwijnenhaar borstels

De zwijnenhaar borstel, in het Engels: Boar Bristle Brush oftewel de BBB, is gemaakt van echt nekhaar van de wilde zwijn. De haren van deze haarborstel zorgen ervoor dat het talg op de hoofdhuid, zich verplaatst naar de lengtes van je haar. Hierdoor voedt je je haren met je eigen natuurlijke vetten. Juist de lagere en vaak drogere delen van je haar hebben deze goede haarvetten nodig. Wanneer je goed borstelt zullen deze natuurlijke oliën mooi over je haren worden verdeeld. En wat is nu een nog betere voedingstof voor je haar dan wat je hoofdhuid zelf aanmaakt. Door het borstelen wordt je haar glanzend, zijdezacht en ziet het er gezond en verzorgd uit. Doordat de zwijnenharen zo dicht tegen elkaar zijn aan gezet, verwijdert de borstel ook het vuil en de stof uit je haren. Voor veel mensen is dit de reden waarom zij deze borstel van echt zwijnenhaar aanschaffen!

2 soorten zwijnenhaar borstels

Er zijn 2 soorten zwijnenhaar borstels. 1 van alleen maar zwijnenhaar zonder nylon pinnen. En 1 combinatie van zwijnenhaar en nylon pinnen. Nu vraag jij je natuurlijk af welke jij nodig hebt. De vraag echter is wat je wilt bereiken met de haarborstel. Wil jij je haren alleen reinigen en verzorgen of wil jij dit eerst genoemde en tegelijkertijd je haren ontklitten. De borstel met de combinatie van zwijnenhaar en nylon zorgt ervoor dat jij je haren kunt reinigen, verzorgen en ontklitten. De nylon pinnen zorgen er ook voor dat de hoofdhuid beter gemasseerd wordt en de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Hierdoor worden de haarwortels van de hoofdhuid versterkt en zorgt dit voor minder haaruitval.

De zwijnenhaar & nylon combinatie wordt vaak gebruikt voor grover en dikker haar.

Zwijnenhaar borstels

In diverse kleuren en maten

Deze zwijnenhaar borstel is te verkrijgen in diverse kleuren. Ook bestaat er een kleine en een grotere variant. Als je lange haren hebt is het vaak prettig om een grotere borstel te kopen. Je kunt natuurlijk ook voor de kleine borstel kiezen, maar dit kost meer tijd en is het meer werk om je haren te borstelen. De kleine borstel is misschien wel gemakkelijker in de omgang door zijn handige formaat. Tenslotte neemt de borstel weinig ruimte in beslag als het gaat om het opbergen. Ook is de kleine zwijnenhaar borstel ideaal voor op reis, voor in je handtas of in de auto. Je kunt hem dan altijd even erbij pakken om je haren bij te borstelen.

De zwijnenhaar borstels zijn vaak voorzien van kussens. Een kussen zorgt ervoor dat de haren stabieler liggen. Het geeft namelijk een tegendruk, dit verhoogd het borstelgenot.

Zwijnenhaar borstels kleuren

Zwijnenhaar borstels zijn erg populair

Deze zwijnenhaar borstels zijn tegenwoordig razend populair onder de kappers en haarstylisten. Maar ook onder de mensheid zelf gaan er vragen rond, zoals welke borstel gebruik jij? Veel antwoorden zullen linken naar deze Boar Bristle Brush. Men gebruikt vaak een goedkope borstel met alleen plastic pinnen. Zij denken vaak dat het hebben van een grove borstel nodig is om door hun haren en klitten te komen. Maar dit is voor het gevoel niet fijn en ook niet goed voor je haar. Je kunt tenslotte meer haaruitval creëren door je haren hardnekkig te borstelen. De Boar Bristle Brush doet dit echter niet. Het wordt door de meerderheid beschouwd als een fijne haarborstel!

Hoe reinig ik de zwijnenhaar borstel?

De haarborstel kan erg vies en vettig worden in de loop van de tijd. Het hangt er natuurlijk vanaf  waar je je haren mee wast en welke methode je op dit moment gebruikt of aan het uitproberen bent. Als je haar vet is, kan er meer stof in je haren blijven zitten. Dit komt doordat vettig haar meer stof vasthoudt. Om de borstel te reinigen kun je een klein reinigingsborsteltje gebruiken. Een handige methode om de borstel te reinigen is om je wastafel of een bakje te vullen met lauw tot warmwater. Voeg wat neutrale zeep of  shampoo toe en verdeeld dit in het water. Laat de borstel even weken. Als je een klein reinigingsborsteltje hebt, kun je deze gebruiken om de borstel schoon te schrobben. Indien je deze nog niet bezit kun je na het weken van de borstel even met je vingers door de borstelharen heen, zodat het vuil beter loskomt. Spoel de haarborstel daarna af onder de kraan en droog hem af. Leg hierna eventueel de borstel onderste boven neer, zodat overige waterresten die op niet bereikbare plekken zitten, moeizaam naar beneden kan lopen. En je borstel is weer klaar voor gebruik!

Tevredenheidsonderzoek Boar bristle & nylon brush

positief 97%
Kleine zwarte zwijnenhaar & nylon borstel

Kleine zwarte zwijnenhaar & nylon borstel

De handigste borstel in mini formaat. Perfect formaat voor in je handtas of voor op reis. Even bijkammen op werk, in de auto, of in het vliegtuig. Even een paar klitten verwijderen binnen no-time en je bent weer ready to go!

zwijnenhaar & nylon haarborstel rosé goud

zwijnenhaar & nylon haarborstel rosé goud

De zwarte haarborstel met zwijnenhaar reinigt het haar, beschermt de hoofdhuid en verwijderd de klitten in het haar en maakt het haar zijde glad.