DutchEnglishFrench
DutchEnglishFrench

Krultang kopen: waar let je op?

Jij bent opzoek naar de beste krultang, Je wilt prachtige krullen, maar weet niet waar te beginnen? Logisch, er zijn namelijk heel wat verschillende soorten krultangen op de markt.

Voordat je een beslissing neemt, bepaal je best eerst je haartype. Heb je kort, lang, dun, dik of beschadigd haar? Dit is cruciaal bij de keuze van een krultang. Sommige tangen zijn namelijk best geschikt voor kort haar, anderen voor lang haar. Er zijn ook krullers met een speciale coating die extra bescherming bieden voor reeds beschadigd haar.

Beste krultang kopen? Waar moet je op letten? Het aanbod is overweldigend en soms is het lastig om uit te vinden welke krultang nu écht perfect is voor jouw haarstijl en haartype. Daarom zetten we hier alle tips voor je op een rij en leggen we je precies uit waar je op moet letten als je de beste krultang koopt.

Je haartype

Heb je droog of beschadigd haar? Let er dan op dat je in ieder geval een krultang koopt met een keramische coating, maar liever nog een met een keramische coating en ionische technologie.

Welke krultang past het beste bij jouw haar? Om er achter te komen wat de beste krultang is voor jouw haartype, kijk je naar een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is de temperatuur. Het gaat daarbij niet zozeer om het aantal warmtestanden, maar kijk eens naar de specifieke temperaturen die je in kunt stellen op de beste krultang. We hebben het voor jou bekeken en kunnen je het volgende advies meegeven:

Haartype

180°C

Heb je dun en fijn haar? Dan kies je een temperatuur van 180°C. Dunne haren worden snel warm, daardoor vormen ze ook sneller een krul.

200°C

Heb je normaal haar? Dan kun je een krultang kiezen met een temperatuur van 200°C.

220°C

Heb jij dikker en grover haar? Dan is een krultang met een temperatuur van 220°C goed. Dikkere haren worden namelijk minder snel warm, hierdoor heb je minder snel krullen. Je hebt dus meer warmte nodig om mooie krullen te ontwikkelen.

geverfde haren

Heb je geverfde haren? Kies dan de beste krultang met een temperatuur van 180°C. Als je beschadigd haar hebt, raden wij je af om een krultang te gebruiken. Veel mensen gebruiken het wel eens, maar het is niet goed voor je haar!

korte of half lange haren

Korte of half lange haren? Een dunne krultang is dan het beste voor jou! Bij langer haar is een krultang van 19 mm een echte aanrader!

Lengte van je haren

De lengte van je haren is van belang bij het kiezen van een krultang. Natuurlijk wil jij de mooiste krullen! Let daarom goed op de buis, hierbij geldt des te smaller de buis, des te meer de krultang geschikt is voor kort haar. En des te dikker de buis, des te meer de krultang geschikt is voor lang haar.

Wat voor krullen wil je?

Voordat je de beste krultang koopt, is het goed om jezelf af te vragen wat voor krullen je wil. Welke krullen kun je met een krultang maken? Let daarbij in ieder geval op de dikte van de buis, maar ook op de vorm van de buis en het type krultang. De dikte van de krultang is bepalend voor de grootte van de krullen. Wil je graag stevige en kleine krullen? Kies dan een kleine diameter, deze is gemiddeld kleiner dan 1 inch. Wil je liever normale krullen? Kies dan een normale diameter van gemiddeld 1 inch. Grove krullen of toch een slag? De grote diameter is dan de beste krultang, deze is gemiddeld groter dan 1 inch.

Dan is er de vorm van de beste krultang die bepalend is voor het type krul. Als je graag krullen wil van gelijke grootte, kies dan een cilindrische buis. Het is een buis die overal even groot is. Als je liever krullen wil van afwisselende grootte, dan is de conische buis de beste keuze. Het is een buis die spits toelopend is.

Verschillende barrels

Hoe vaak wil je de beste krultang gaan gebruiken?

Hoe vaak je je nieuwe krultang wil gaan gebruiken, hangt met name af van het materiaal van de tang. Des te beter of sterker het materiaal, des te meer geschikt de krultang is voor veelvuldig gebruik.

Ik ga mijn nieuwe krultang vaak gebruiken 

Indien je de krultang meerdere keren per week wil gaan gebruiken, raden we je echt aan om te kiezen voor:

  • 100% Keramische krultang (niet te verwarren met keramische coating)
  • Titanium krultang

 

De materialen keramiek en titanium zijn de meest gebruikte materialen voor professionele krultangen. 

Daarbij is de keramische buis wat zachter, voordeliger geprijsd en geschikt voor dun tot normaal haar. Titanium is wat steviger, ietwat duurder en ook geschikt voor dik en grover haar. 

Beide materialen verzorgen een egale warmteverspreiding en maken je haar anti-frizz. 

Het materiaal geleidt de warmte gelijkmatig door de buis, waardoor elk deel van de gewikkelde haarlok van dezelfde hoeveelheid warmte geniet. Dit komt niet alleen ten goede van de krul in je haar, maar ook van de gezondheid van je haar. Immers, als een plek warmer wordt dan andere plekken, zal het haar dat die plek aanraakt sneller verbranden dan op andere plekken. 

Daarnaast bevatten keramiek en titanium negatieve ionen. Deze negatieve ionen maken je haar tijdens het krullen minder statisch en dus gladder. 

In sommige gevallen staat bij een krultang ook tourmaline of toermalijnen. Dit is een bepaald gesteente dat vermengd is met het keramische materiaal en titanium. Hierdoor wordt het anti-frizz effect aanzienlijk versterkt en wordt de gladheid van je haar gemaximaliseerd! Krultangen met tourmaline zijn uiteindelijk weer ietsje duurder dan krultangen zonder tourmaline. 

In een enkel geval bestaat de buis van de krultang volledig uit tourmaline. De werking kun je dan vergelijken met dat van Keramiek. 

Ik ga mijn nieuwe krultang af en toe gebruiken 

Als je je nieuwe krultang slechts één keer in de week of minder wil gaan gebruiken, dan kun je ook overwegen om een krultang te kiezen met een keramische coating. Deze coating heeft dezelfde voordelen als een 100% keramische krultang. Het voornaamste verschil is dat de coating na verloop van tijd zal gaan slijten. En als dat gebeurt raden we je ten zeerste aan om een nieuwe krultang te kopen. Onder de versleten coating zit namelijk aluminium (of een ander materiaal) en dat wil je niet direct in aanraking met je haar laten komen. Je haar zal sneller uitdrogen en beschadigen. Brr! 

Krultangen met keramische coating zijn natuurlijk wel weer voordeliger dan 100% keramische krultangen of titanium krultangen.

Tourmaline

Keramisch

Titanium

Handvat 5 in 1 krultang

Juiste warmte en vermogen

Kiezen welke krultang het beste bij je past, vraagt veel kennis en inzicht. Veel factoren waar je naar dient te kijken, zo ook naar de juiste warmte en het vermogen. De onderdelen moeten gelijkmatig heet worden en ook heet blijven. Het is prettig wanneer de beste krultang snel opwarmt, zodat je geen minuut hoeft te wachten om krullen te maken. Belangrijk is dat de hitte hoog is, anders kunnen de krullen snel uitzakken. De krultang zelf bepaald niet het vermogen van je haar.

Maar de dikte en de textuur van je haar wel. De beste krultangen kunnen een temperatuur van 230 graden Celsius aan, maar temperaturen vanaf 180 graden Celsius kunnen je haar beschadigen. Ook kan dun en fijn hier haar hierdoor uitdrogen. Krultangen met een hoge temperatuur zijn ideaal voor grover en dikker haar. Let er bij de aanschaf van de beste krultang op hoeveel warmte opties een krultang heeft. Zo kun jij de exacte warmte kiezen voor je type haar. Veel krultangen bieden meer dan vijf warmteopties aan, maar de betere bieden er meer dan twintig aan!

Veiligheid

We hebben voor jou verschillende krultangen bekeken en daarbij is er ook gekeken naar de veiligheidsmaatregelen. Je wil jezelf uiteraard niet verbranden, maar dit is wel mogelijk bij een hoge temperatuur en een te heet vat. Er zijn verschillende krultangen die automatisch uitschakelen als ze een bepaalde tijd niet gebruikt worden.

Een krultang met timer is ook een optie. Ook beschikken veel krultangen over een waarschuwingslampje aan de buitenzijde. Zo zie je wanneer de beste krultang aan en heet is. Er zijn ook krultangen met accessoires die bij kunnen dragen aan de veiligheid. Producten met een beschermende hitte hoes bijvoorbeeld, zo kan het opzetstuk naar beneden worden gelegd als je klaar bent.

5 in 1 krulset met hittebestendige handschoen

Gebruiksvriendelijkheid

Let daarnaast op de lengte van het snoer én op de gebruiksvriendelijkheid: het liefste wil je de beste krultang met een voltage dat wereldwijd te gebruiken is.

Als je op vakantie gaat of je reist veel, dan zijn de voltages van de beste krultang belangrijk om in de gaten te houden. In Nederland geven de stopcontacten 220 tot 240 Volt. In sommige landen is het maar maximaal 130 Volt.

Een krultang met 230 Volt krijgt dan niet voldoende stroom in het buitenland en doet het dan niet. Een dual voltage krultang is dan de oplossing! Deze kan switchen tussen het juiste voltage en kan dus in Nederland en in het buitenland gebruikt worden.

Een ander aandachtspunt is de kabellengte. Krultangkabels hebben vaak een lengte van 2,70 meter, maar ze kunnen ook korter of langer zijn. Ook bestaan er draadloze krultangen.

Bekijk van tevoren hoeveel kabellengte je nodig hebt. En let er op of dat de kabel 360° mee kan draaien.

5 in 1 krultang

Veilig gebruik beste krultang

Bij het gebruik van een krultang speelt de veiligheid een grote rol. Gebruik in ieder geval een krultang van goede kwaliteit. Het beste kun je er een gebruiken met titanium, keramische of keramische tourmaline platen. Deze dragen namelijk bij aan de gezondere toestand van je haren. Als je voor de eerste keer een krultang gebruikt, zorg er dan voor dat je haar in goede conditie is. Gezond haren kunnen beter tegen de warmte. De warmtestand is ook belangrijk. Als de krultang te warm wordt kunnen de haren beschadigen. Let daarom op jouw haartype en welke krultang daar bij past, zodat beschadigde haren voorkomen wordt.

Gezonde haren

Je haren gezond houden is heel belangrijk, of dat je nu wel of niet een krultang gebruikt. Maar je haren hebben meer te lijden door de warmte van de krultang. Besteed daarom extra aandacht aan de gezondheid van je haren. Zo dien je de platen van de krultang schoon te houden. Ga altijd aan de slag met schone materialen, maar ook met droge haren! Je haren hebben namelijk veel te lijden als je de krultang met nat haar gebruikt.

bekijk hier de beste krultang

voorzien van 5 verschillende opzetstukken, de beste kwaliteit materialen, een led display en maar liefst 32 instelbare temperaturen!
Best beoordeeld!