DutchEnglishFrench
DutchEnglishFrench

4 redenen waarom je haren borstelen belangrijk is

Alles over het haar borstelen

We doen er tegenwoordig steeds meer van alles aan om met gezond en stralend mooi haar rond te lopen. Er zijn veel producten op de markt die de gezondheid van je haren stimuleren zoals haarmaskers en haarserums. Ook gaan we vaak naar de kapper om weer de puntjes bij te knippen en dat telkens weer opnieuw. Maar we horen echter veel te weinig op de manier waarop we het haar borstelen. We duiken hier even dieper op in in deze blog en zetten alles voor jou op een rijtje waarom het zo belangrijk is om je haren op de juiste manier te borstelen.

Glans en volume door het haar te borstelen

Wist jij al dat je door het borstelen van de haren, glans creëert in je haar? Door je haar zacht en verzorgd te borstelen leg je de schubben plat. Omdat de schubben plat liggen, reflecteert het haar licht waardoor dit dus een glanzend effect geeft. Mocht je last hebben van fijn haar, dan kun je doormiddel van je haren te stylen met een haarborstel meer volume creëren..

Haar borstelen
Glanzend haar

Wat doet het haar borstelen met je hoofdhuid?

Door je haren te borstelen creëer je niet alleen een glanseffect, maar je verwijderd ook  dode huidcellen en chemische producten die in het haar zitten. Ook verwijder je andere resten die in de lokken achterblijven. Als je het haar niet regelmatig borstelt raken de poriën of haarvaatjes op de hoofdhuid verstopt. Zo kun je last krijgen van irritatie of ontstekingen op je hoofdhuid.

Wat voor invloed heeft het op je bloedcirculatie?

Je stimuleert ook de bloedcirculatie door jouw lokken regelmatig te borstelen. Het gevolg hiervan is dat je haar beter kan gaan groeien. Door te borstelen breng je ook zuurstof en voedingsstoffen richting de haarwortels. Dit prikkelt niet alleen de haargroei, maar ook de haarwortels worden versterkt. Sterke haarwortels betekent minder haarverlies.

Hoe zit het met talg

Hoe zit het met talg?

De talgklieren produceren talg, dit wordt ook wel sebum genoemd. Talgklieren zitten vrijwel overal en dus natuurlijk ook op de hoofdhuid, hier zitten zelfs de grootste. Door je haren te borstelen verspreid je de talg vanaf de haarwortels tot aan de haarpunten. Op deze wijze hydrateer je het haar op een natuurlijke manier. Je kunt het zien als een natuurlijke conditioner of olie voor je haren. Als je dus deze natuurlijke olie uitborstelt, verspreid je het geheel over de haren. Op deze manier heb je glanzend, weerbaarder, minder droog en zacht haar. Het is eigenlijk een gratis natuurlijke verzorging van je haren!

Welke haarborstel moet ik dan kiezen?

Nu weet je waarom het zo belangrijk is om het haar te borstelen. Maar nu komt de volgende vraag: welke haarborstel moet je gebruiken? Misschien sta je er nog niet bij stil, maar de kwaliteit van de haarborstel is net zo belangrijk als de manier waarop je jouw haren borstelt. Wil jij weten welke haarborstel bij jouw past of ben je benieuwd welke haarborstel populair is? Neem dan een kijkje op onze andere blogposts.

Klik hier om te weten welke haarborstel bij jouw past.

Klik hier om te weten welke haarborstel populair is.

Recent geplaatst

4 redenen waarom je haren borstelen belangrijk is

Alles over het haar borstelen We doen er tegenwoordig steeds meer van alles aan om met gezond en stralend mooi haar rond te lopen. Er zijn veel producten op de markt die de gezondheid van je haren stimuleren zoals haarmaskers en haarserums. Ook gaan we

Read More »